Hírek
Cilinder és lokni a virtuális térben

Cilinder és lokni a virtuális térben

A Vaszary Galériában 2015 óta fogadja a látogatókat a Cilinder és lokni – Osztrák biedermeier képek a Szépművészeti Múzeumból című kiállítás, amely a 19. század első felében és közepén egész Közép-Európában divatossá vált biedermeier művészeti stílus legrangosabb mestereinek munkáit mutatja be. A tárlat most az online térben nézhető.

bővebben
Quasimodo költőverseny szeptemberben

Quasimodo költőverseny szeptemberben

A több évtizedes hagyománnyal bíró Salvatore Quasimodo költőverseny a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa együttműködésében az idén az irodalmi rövid műfajok fesztiváljává bővül. A költőverseny mellett lesz versmaraton és az elmúlt évek díjnyertes verseiből dalversenyt is tartanak.

bővebben
Jókai három Rózája a nyertes

Jókai három Rózája a nyertes

Jókai beköltözött az otthonokba. A koronavírus járvány miatt ebben az évben ezúttal az interneten zajlott a nagy klasszikusról elnevezett Jókai-bableves főzőverseny. A felkért zsűri, Elek Balázs, Varju Viktor, Vinkó József, rendhagyó módon kóstolás nélkül, az ételekről készült fotók és a recept leírások alapján döntött, kié a legjobb bableves. Íme, az eredmények.

bővebben
Nem látogatható, de látható

Nem látogatható, de látható

Videós tárlatvezetés, online szellemi vetélkedő és kutatószolgálat a Helytörténeti Gyűjteményben. A vírusjárvány terjedésére miatt március közepétől a Városi Helytörténeti Gyűjtemény (Városi Múzeum) kiállításai sem látogathatóak, azonban a munkavégzés folyamatos, és a látnivalók megtekintése is – más formában – rövidesen lehetséges lesz.

bővebben
Virtuális tárlatvezetés a Vaszary Galériában

Virtuális tárlatvezetés a Vaszary Galériában

Online tárlatvezetés a Vaszary Galériában. Virtuális kiállítás-látogatás a márciusban nyílt, de a koronavírus vészhelyzet miatt néhány nap után bezárt Top 10 tárlaton. A kortárs magyar képzőművészet tíz, úgymond legjobb alkotójának képei között Schneller János művészettörténész vezetésével barangolhatunk.

bővebben
Bezártak a kulturális intézmények

Bezártak a kulturális intézmények

Az országos veszélyhelyzet, a koronavírus járvány terjedésének megfékezése miatt nem látogathatók a város kulturális intézményei és kiállítóhelyei. Valamennyi meghirdetett program elmarad. Március 16-tól átmenetileg zárva tart a Tourinform Iroda, szünetel a személyes ügyfélfogadás.

bővebben
Újra Jókai-bableves főzőverseny

Újra Jókai-bableves főzőverseny

Már lehet jelentkezni az idei Jókai Napok elmaradhatatlan gasztronómiai eseményére. A helyszín ezúttal is a hangulatos Koloska-völgy. A városhoz több szállal kötődő Jókai Mórnak állít emléket immár több, mint húsz éve a kulturális rendezvény sorozat, amelynek az egyik legnépszerűbb programja a főzőverseny. A főzésről minden információ itt, a honlapon.

bővebben
A legjobb tíz Füreden

A legjobb tíz Füreden

A kortárs magyar képzőművészet tíz, úgymond legjobb alkotójának nyílik kiállítása a Vaszary Galériában. A TOP 10 vállaltan szubjektív tárlat, egyfajta játék, a rangsort azonban ezúttal nem a felkent esztéták illetve a befolyásos galeristák, hanem a Magyar Képzőművészeti Egyetem főleg elsős hallgatói állították össze – oktatójuk segítségével.

bővebben
Létezik-e közös szülőföld?

Létezik-e közös szülőföld?

Közös-e a szülőföldünk, vagy mindenkinek van sajátja? A messzire vezető filozófiai kérdést a Kortárs szerkesztősége úgy oldotta meg, hogy a folyóirat harmincöt szerzőjét egy esszé megírására kérte fel. A végeredményként létrejött Szülőföldem című kötetet két társszerző, Géczi János és Tóbiás Krisztián részvételével február 18-án mutatták be a Vaszary Galériában.

bővebben

Iratkozzon fel hírlevelünkre