Virtuális tárlatvezetés a Vaszary Galériában


Online tárlatvezetés a Vaszary Galériában. Virtuális kiállítás-látogatás a márciusban nyílt, de a koronavírus vészhelyzet miatt néhány nap után bezárt Top 10 tárlaton. A kortárs magyar képzőművészet tíz, úgymond legjobb alkotójának képei között Schneller János művészettörténész vezetésével barangolhatunk.

Az országban több kiállítóhely csatlakozott a #maradjotthon akcióhoz, azzal a szándékkal, hogy a virtuális térben szabadon látogathatóvá tegye a tárlatait. A Vaszary Galéria is elkészítette aktuális tárlatának a videóját, hamarosan, hasonló megoldással a Városi Múzeum és a Vitorlázeum is körbejárható lesz majd.

A TOP 10 vállaltan szubjektív tárlat, egyfajta játék, a rangsort azonban ezúttal nem a felkent esztéták illetve a befolyásos galeristák, hanem a Magyar Képzőművészeti Egyetem főleg elsős hallgatói állították össze – oktatójuk, Beke László segítségével.

Bak Imre, Birkás Ákos, Bukta Imre, Fehér László, Ilona Keserü Ilona, Lakner László, Maurer Dóra, Szűcs Attila, Szöllősi Géza és a Kis Varsó művészpáros alkotásai szerepelnek a kiállításon, amelyet Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora, a Resident Art Budapest vezetője mutat be.

Akik ebben a jelenlegi nehéz helyzetben támogatni szeretnék a Vaszary Galériát a jegymester. hu oldalon egy jegy vásárlásával megtehetik.

(2020. 04.08.)