Václav Havel: Audiencia, Vernisszázs

audiencia vernisszazs press

A Váci Dunakanyar Színház és a Nemzeti Színház koprodukciója:
Václav Havel Egyfelvonásosok:
Audiencia, Vernisszázs

2016. április 28. csütörtök, 19.00 óra – Anna Grand Hotel Díszterem

Audiencia 

Szereplők: 
Ferdinánd Vaněk: Bakos-Kiss Gábor 
Sörmester: Benedek Gyula  
Dramaturg: Sényi Fanni 
Díszlet: Radványi Anna, Dian Bernadett 
Rendező: Nagy Péter István

Vernisszázs

Szereplők:
Michal: Kaszás Mihály
Věra: Huzella Júlia
Ferdinánd: Bakos-Kiss Gábor
Dramaturg: Sényi Fanni
Díszlet: Radványi Anna, Dian Bernadett
Rendező: Nagy Péter István

Audiencia

Ferdinánd Vaněk, a börtönviselt drámaíró munkát kap egy eldugott sörgyárban. A sörgyár a menedék ígéretét hordozza számára. A Sörmester, akitől felettesei azt várják, hogy jelentéseket tegyen az íróról, beszélgetésre hívja Vaněket. Arra akarja rávenni, hogy a jelentéseket időről időre ő maga készítse el sajátmagáról. Ezzel nagy segítségére lenne a Sörmesternek, aki így segíthetne a Honza Peterkának, aki ezt viszonozná a sörgyárnak, és a sörgyár így még egy kis irodát is biztosítana Vaněk számára, aki tehát megszabhatná, hogy „azok” mit tudjanak meg róla és így aztán úgy élhetne, mint makkos a disznóban és annyi sört ihatna, amennyit nem szégyell.

Vernisszázs

Miben rejlik a boldogság? Michal és Věra vendégül látja régi barátját, Ferdinándot. Lakásavatót tartanak. Megmutatják az új ülőgarnitúrát, a barokk homokkő-angyalkát, a sztereo lemezjátszót, a rokokó zenélő órát, a biedermeier patikusasztalkát. Az életük harmonikus és kiegyensúlyozott a konyhától a hálószobáig. Bizony itt lenne az ideje, hogy Ferdinánd is összeszedje magát végre. Minden tekintetben. Itt az ideje rendbe hozni az otthoni dolgokat. Berendezni a lakást. Szaunába járni. Dióval enni a libamájat. Az mégsem lehet, hogy örökké a maga lelki és szellemi melankóliájában éljen. Havel darabja a fogyasztói társadalom normáit állítja szembe hagyományosabb értékekkel.

Jegyár: 2000 Ft/fő, Nyugdíjas/Diák: 1500 Ft.

Jegyek a Vaszary Galériában, Tourinform irodában és előadás előtt a helyszínen válthatók.
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

© Václav Havel´s Estate c/o Aura-Pont s.r.o., Prague, Czech Republic

Információ:
www.kisfaludyszinhaz.hu +36 (30) 592-6702, www.furedkult.hu +36 (87) 950-876, info@furedkult.hu www.balatonfured.hu, www.jegy.hu