Újra kinyitnak a kulturális intézmények

Május 5-én, kinyitnak a város kulturális intézményei. A Jókai Emlékház, a Városi Múzeum, a Vitorlázeum és az Arácsi Népház fogadja a látogatókat. A Vaszary Galéria június 5-én nyit ki.

A védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendelet szerint a kulturális intézményeket csak az oltási igazolvánnyal rendelkezők illetve a felügyeletük alatt lévő 18 év alattiak látogathatják, azonban számukra a maszk viselése nem kötelező. A védettségi igazolványt be kell mutatni, azt az adott intézmény üzemeltetőjének ellenőriznie kell.

Az említett városi kulturális intézmények május 5-től szerdától-vasárnapig 10-18 óra között látogathatók.

– A Kisfaludy Galériában teljes belső felújítás zajlik, így azt csak június elején nyitjuk ki. A Vaszary Galéria június 5-től lesz látogatható, akkor nyílik meg a város 50 éves évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítás. Már készülünk a Kisfaludy Színház estjeire, ezeket júliusban rendezzük meg a távolságtartási szabályok betartása mellett a szabadtéri színpadjainkon – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: a zenés-táncos rendezvények kivételével, a megfelelő egészségügyi előírások betartása mellett, rendezvények már tarthatók.

A városi könyvtár egyelőre nem fogad látogatókat, de az eddigi rend szerint a kölcsönzési lehetőséget biztosítja. Részletek a könyvtár honlapján.