Újra Füred Gastro


Kiváló balatoni éttermek és a legjobb újgenerációs Balaton-felvidéki pincészetek kínálatával, estig tartó koncertekkel újra Füred Gastro. A Vitorlás téren, november 9-10-én rendezik meg a város gasztronómiai fesztiválját, amely ezúttal a Szent Márton-napi kulináris hagyományokhoz illeszkedik.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Pannon Gasztronómiai Akadémia, a Rizling Generáció, a MOL Nagyon Balaton valamint a város önkormányzata jegyezte Füred Gastro ezúttal is arra vállalkozik, hogy egy kis nyüzsgést hozzon az álmoskás novemberbe.

Második alkalommal rendezik meg Balatonfüred tematikus gasztronómiai fesztiválját, melynek fókuszában idén a Szent Márton-napi libahagyomány megidézése, a liba- és libabelsőségekből készülő ételek állnak.
A kétnapos fesztiválon közreműködő séfek célja, hogy bemutassák a liba felhasználásának sokszínűségét, népszerűsítsék a fogyasztását, hiszen a liba a magyar gasztronómia egyik fő alapanyaga, amely 2012-től hungaricum.

Részletes program.

A Rizling Generáció Egyesület ajánlásával lesz újbor kóstoló, bemutatják a füredi Péklány könyvét, a nagyszínpadon egymást váltják a hazai és nemzetközi zenei produkciók, sőt még látványkonyha is kiköltözik a partra – három balatonfüredi étterem főzi-süti majd a liba-különlegességeket.

A Vitorlás téren a régió legjobb éttermeinek kínálatából lehet válogatni, itt lesz A Konyhám/Balatonfenyves, Balaton Borgaléria/Balatonfüred, Bistro, Sparhelt/Balatonfüred, Déli Part BBQ/Siófok, Gusto13 Bistro&Delicate/Veszprém, Hableány Bisztró/Badacsonytomaj, Karolina Kávéház/Balatonfüred, Kistücsök Étterem/ Balatonszemes, Neked Főztem/Balatonfüred, Zánka, Oliva Étterem/Veszprém, Péklány Kézműves Pékség/Balatonfüred, Pörc Bisztró és Delikát/Balatonkenese, Söptei Étterem/Csopak, Szent Donát Borkúria/Csopak, Vitorlás Étterem/Balatonfüred.

Részletes információk és jegyvásárlás a Gastro Füred honlapján.

A Füred TV Böröcz Istvánt, a helyi turisztikai egyesület elnökét kérdezte a Füred Gastro részleteiről.