Szabadtéri színházi esték


Augusztusban a Kisfaludy Színház szervezésében négy színházi előadást láthatnak az érdeklődők a Balaton Szabadidő Központ szabadtéri színpadán.

– Bár az élet nagy kérdéseit feszegetik a darabok, mégis szórakoztató nyári estékre számíthatnak a nézők – mondta Kéri Kitty a színház művészeti vezetője.

Elsőként Abe Burrows Kaktuszvirág című művét láthatja a közönség, Novák Eszter rendezésében.
Az előadás főszereplője Julien, a fogorvos, aki családot hazudik magának, hogy ne kelljen elköteleződnie. Amikor végül mégis nősülne, korábbi hazugságai miatt nehéz helyzetbe kerül.

Másnap Yasmina Reza Egy élet háromszor című művét állítja színpadra, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Kisfaludy Színház koprodukcióban. Az anyai ágon magyar származású, francia írónő alkotása két értelmiségi házaspár kapcsolatát járja körül. A hétköznapinak induló történetet háromszor nézhetjük meg egymás után, mindháromszor más nézőpontból.

Joe DiPietro Ügyes kis hazugságok című darabja egy válságba jutott házasságról szól, váratlan fordulatokkal tűzdelve.
Az utolsó színházi este pedig augusztus 15-én lesz. Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című művét láthatják a nézők Tasnádi Csaba rendezésében. A darabban három korosztályhoz tartozó nő készül válóperes ügyvédhez.

A Kisfaludy Színházi Esték részletes programja.