Négy Évszak – koncertsorozat Balatonfüreden

Nyolc koncertből álló hangversenysorozattal folytatódnak a komolyzenei koncertek Balatonfüreden. A Négy évszak című sorozat keretében sztárvendégek lépnek fel a városban, itt lesz Tokody Ilona, Miklósa Erika, Érdi Tamás, az Auer Trió illetve a Mendelssohn Kamarazenekar.

Évekkel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal indította útjára a város a komolyzenei koncerteket. A hiánypótló rendezvény több sikeres évad után, a pandémia okozta kényszerű szünetet követően, ismét folytatódik.
Kováts Péter hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar illetve a hangversenysorozat művészeti vezetője azt ígéri, ezúttal is közismert, világhírű művészek adnak koncertet, a hangsúly ezúttal az operán lesz.

Az első koncertet a Füredi Tavaszi Fesztivál keretein belül, március 12-én rendezik meg, a Mendelssohn Kamarazenekar vendége Tokody Ilona szoprán, Kossuth-díjas operaénekes lesz. Részletek itt.

Májusban az Auer Trió vendége Hegedűs D. Géza Kossuth – és Jászai Mari-díjas színművész lesz. Nyáron Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes valamint Mester Viktória mezzoszoprán operaénekes ad hangversenyt. Ősszel Sándor Csaba bariton, a Kolozsvári Állami Magyar Opera és a Magyar Állami Operaház magánénekese koncertezik Balatonfüreden, a sorozat decemberben, Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész koncertjével zárul.
A koncerteken a klasszikus zene jelentős zeneszerzőinek – Mozart, Bellini, Donizetti, Rossini-, szerzeményei szólalnak majd meg.

– A 2017-ben a Mendelssohn Kamarazenekarral indított klasszikus zenei hangversenysorozat hatalmas közönségsiker lett. Idén folytatjuk a hangversenyeket, immár Novák Péter művészeti tanácsadónk kreatív közreműködésével. Kováts Péter és Novák Péter közös munkájából egyedi produkciók születnek –  vélekedett Schmidtné Kositzky Anett, a Balatonfüred Kulturális Központ igazgatója.

NÉGY ÉVSZAK KONCERTSOROZAT PROGRAMJA:

Március 12. szombat 18.00 (Anna Grand Hotel Díszterme)
Tokody Ilona Kossuth-díjas énekművész és a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye
Közreműködik: Muskát András – tenor
Műsoron többek között HÄNDEL, VIVALDI, MOZART, DVOŘÁK művei

Április 27. (Evangélikus templom)
László Boldizsár tenor, opera és könnyűzenei énekes

Május 15. (Anna Grand Hotel)
Auer TrióFülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész, Varga István gordonkaművész

Június 28. (Piros templom)
Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Állami Operaház vezető művésze

Szeptember 17. (Evangélikus templom)
Mendelssohn Kamarazenekar koncert

Október 8. (Evangélikus templom)
Mester Viktória, mezzoszoprán, a Magyar Állami Operaház vendégművésze

November 11. (Zsidó Kiválóságok Háza)
Sándor Csaba, bariton operaénekes, a Kolozsvári Állami Magyar Opera és a Magyar Állami Operaház magánénekese

December 29. (Anna Grand Hotel)
Érdi Tamás, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész koncertje

Jegyár előadásonként: 2800 Ft/fő, nyugdíjas, diák: 1800 Ft/fő
Négy évszak bérlet, 8 alkalom: 19000 Ft/fő, nyugdíjas, diák: 12000 Ft/fő
2 alkalomra szóló Tavasz/Nyár/Ősz/Tél bérlet: 4900 Ft/fő, nyugdíjas, diák: 3100 forint.
Jegyek és bérletek válthatók 2022. március 1-től a Vaszary Galéria jegypénztárában és a jegy-hu-n.