Művészklub

Művészklub

A helyi képzőművészeket tömörítő Művészklub a 70-es években alkotó Füredi Műhely képzőművész szakkör utóda. A műhely az akkori Művelődési ház keretein belül működött, s tagjainak többször volt egyéni és kollektív kiállítása a Balatoni Galériában.

A Művelődési ház hányatott sorsa költözködések, épület hiánya, majd pedig a Balatoni Galéria, mint kiállítóhely megszűnése nem kedvezett a szakkörnek. Az évek múlásával mindenhonnan kiszorultak, a szakköri munka elsorvadt, a Füredi Műhely, mint a Művelődési Központ művészeti csoportja, megszűnt.

A szervezet a művészek kezdeményezésére 1998-ban Művészklub néven alakult újjá. Azóta új tagokkal gazdagodva várják, hogy ismét méltó körülmények között mutatkozhasson be a helyi képzőművészet.

2006. májusában került átadásra a felújított Kisfaludy Galéria, ahol az első kiállítók a füredi Művészklub tagjai voltak.

A jelenleg 44 tagot számláló klub állandó kiállítóhelye a Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériája. Ezen kívül az Óvárosi Művészkávéházban, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban is kiállítanak. Közülük többen bemutatkoztak már az ország legkülönbözőbb pontjain, sőt a határon túl is.

A klub képzőművész szakmai vezetője Kozma Imre

Elérhetősége: 87/480-588

Titkára: Nagy Sándorné

Elérhetősége: 06/20-579 1733, evica45@gmail.com