Művészet és Tér konferencia

hamvas banner

MŰVÉSZT ÉS TÉR KONFERENCIA 

2014. március 21-22. 

Rendhagyó szellemidézés, konferencia, jó bor, zenés programokkal és a hazai szellemi élet kiválóságaival emlékezünk meg Hamvas Béla születésnapjáról Balatonfüreden. A programok jó része ingyenesen látogatható! Regisztráljon, és töltsük együtt a hétvégét! 

Az irodalomkedvelők mellett, a festészet, zene és a borok iránt érdeklődők is találhatnak olyan eseményeket maguk számára, amelyek miatt, ezen a hétvégén, mindenképp érdemes ellátogatni Balatonfüredre. A Tagore sétányon igényes fúvószenekari műveket hallgathatunk, majd a parton álló Hamvas- hársnál egy különleges, kínai nyelven megszólaló „ráolvasásnak” is tanúi lehetünk.
A balatonfüredi önkormányzat és a Hamvas Béla Asztaltársaság 2000-ben, Sava Babic kezdeményezése alapján fát ültetett Hamvas Béla emlékére. A „Hamvas-hárs” alatt minden évben ünnepséget tartanak. Itt minden alkalommal a magyar mellett még egy nyelven (eddig szerb, francia, német, olasz, hindi, angol) „a fára olvassák” Hamvas Béla szövegét a Fák című esszéből. A rendhagyó szellemidézés, ebben az évben, esti borkóstolóval folytatódik, ahol Kő Pál szobrászművész, Szkárosi Endre, Költő, Keserü Katalin művészettörténész és Vidnyánszky Attila rendező fejti ki gondolatait. 
Rendhagyó szellemidézés Figula borkóstolóval.
Ami a testnek, ami a léleknek kell.

2014. március 21. péntek 19:00

Balatonfüred, Kedves Cukrászda előadóterme

Beszélgetés, bor, művészet és tér

Előadók, meghívott beszélgető partnerek:
Kő Pál (szobrászművész)
Szkárosi Endre (költő, műfordító, előadóművész)
Keserü Katalin (művészettörténész)
Vidnyánszki Attila (rendező)
Beszélgetőpartnerek: Cserép László és Praznovszky Mihály

A program a Hamvas Béla Asztaltársaság szervezésében, a Művészet és tér konferencia keretén belül valósul meg.

Belépők: 2.300, -Ft / fő (Az ára tartalmazza a borkóstolást és a borkorcsolya árát is!)

REGISZTÁLJON MOST!

Másnap ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg a Művészet és Tér elnevezésű konferenciát, amelynek végén különleges tárlatvezetéseken is részt vehetnek az érdeklődők. A Vaszary Galériában többek között Nádler István mutatja be erre az alaklomra készített rajzait. Este, a Kisfaludy Galériában, Rátóti Zoltán és Huzella Péter műsorát láthatják az érdeklődők, amelyet A bor filozófiája című Hamvas könyv alapján állítottak össze.

REGISZTÁLJON MOST!

Cserép László, a Balatonfüred önkormányzat oktatási és idegenforgalomért felelős osztályának vezetője elmondta: a programokat úgy állították össze, hogy az a helybéliek mellett, megmozgassa a távolabb élő Hamvas-rajongókat is. Az esemény egyfajta korai szezonkezdetnek is felfogható a Balaton partján. Mint mondta: Balatonfüred már évek óta élen jár abban, hogy olyan kulturális programsorozatot kínál, amelynek köszönhetően, a magyarok és külföldiek közül sokan, kifejezetten kulturális motiváció miatt jönnek a tó partjára. Az ilyen programok hozzájárulnak ahhoz, hogy évről évre a Balaton partján 3,5 milliónál is több vendégéjszakát töltsenek el a vendégek.

 

hamvas plakat_600_800