Kulturális szerződés Veszprémmel


A Magyar Kultúra Napja két dologra emlékeztet minket, egyrészt sokat kell még tennünk azért, hogy a magyarságot megismerjék Európában, másrészt meg kell találnunk az utat más nemzetekhez – fogalmazott a Magyar Kultúra Napján tartott beszédében Navracsics Tibor kormánybiztos. A rendezvényen Veszprém és Balatonfüred együttműködési megállapodást kötött, majd átadták Balatonfüred kulturális díját, amelyet Nagy Sándorné Éva vehetett át.

Az ünnep keretében Balatonfüred és Veszprém az idegenforgalmi, oktatási és kulturális területekre koncentráló együttműködési megállapodást írt alá. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretén belül közös kulturális és idegenforgalmi programokat alakítanak ki, és azokat együtt valósítják meg. Közösen pályáznak, együtt jelennek meg idegenforgalmi vásárokon, bemutatókon.

– Veszprémnek az a jövője, ha arcát a Balaton felé fordítja. Balatonfüreddel keressük a közös pontokat, közösen megmutathatjuk Európának milyen különleges régió a miénk – fogalmazott Porga Gyula, Veszprém polgármestere, aki hozzátette: a helyi lakosok aktivitása tudja megtölteni majd tartalommal a két város együttműködését.

Bóka István Balatonfüred polgármestere kiemelte: bár Veszprém jóval nagyobb, gazdaságilag erősebb város, mégis sok közös pontja van Balatonfüreddel: a kultúra elkötelezett hívei vagyunk.

Az ünnepségről a Füred TV készített tudósítást.