Kék Balaton Nyugdíjas Klub

Kék Balaton Nyugdíjas Klub és Dalköre

A klub 1976. december 6-án alakult meg, 39 fő alapító taggal. (Közülük sajnos már csak 1 fő él). A városban egyetlen olyan önkéntes közösség, amely alapítástól kezdve napjainkig folyamatosan működik. A klub feladatul tűzte ki, hogy várja és hívja sorai közé azokat a nyugdíjasokat, akik egyedül vannak, akik közösségre vágynak.

Ennek megfelelően olyan programokat szervez, ahol mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb kikapcsolódást.

Állandó programok: Születésnapok megtartása, farsangi batyus bál, nőnapi és anyák napi ünnepségek, kirándulások, meleg fürdők látogatása, történelmi nevezetességek megtekintése, arborétumok felkeresése.

Évente 8 – 10 előadás hangzik el történelmi múltunkról, természettudományról és az egészségügyi problémákról. Minden évben színes program a Megyei Nyugdíjas Találkozó.

A klub tagja a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetségnek.

Soraink közé mindenkit szeretettel várunk.

Klubfoglalkozások: minden héten hétfőn és szerdán 14 – 17 óráig a Közösségi Házban

Dalkör

A Nyugdíjas Klub állandó tagjaiból 1996-ban alakult meg a Dalkör. A klub tagjai szinte minden foglalkozáson énekelték a szebbnél szebb nótákat, dalokat, így arra gondoltunk, jó lenne ezt egy szakember vezetésével tovább fejleszteni.

A Dalkör feladatául tűzte ki, szűkebb hazánk a Balaton és a Bakony népdalainak megőrzését, továbbadását a fiatalok részére. Napjainkra már bővült a repertoár rábaközi, bükkaljai, somogyi népdalokkal, de szívesen énekelünk Kodály Zoltán, Barsi Ernő és Békefi Antal feldolgozásokat, karácsonyi dalokat és különböző énekeket.

A Dalkör tagja a Vass Lajos Népzenei Szövetségnek, és rendszeresen részt vesz annak rendezvényein, valamint évente 15 – 20 fellépésen, városi ünnepségeken, falunapokon, borheteken, különböző dalos találkozókon.

2001. november 27-én a Tatabányán megrendezett 11. Országos Minősítő versenyen a Dalkör ezüst fokozat minősítést ért el, 2004. februárjában arany fokozat minősítést kapott, amit 2006-ban és 2007-ben is megvédett. Ez további sikerekre ad biztatást.

Tagok száma: 22 fő (13 nő, 9 férfi)

Életkor megosztás: 62 évtől 87 évesig

A Dalkör próbáit minden hétfőn 15:00-tól – 16:00-ig a Közösségi Ház 103-as szobájában tartja.

Arácsiaknak minden csütörtökön 13:30-14-30-ig a Népházban

 

Művészeti vezető: Bónyai Mária
Elérhetősége: +36 20 965 57 21