Kék Balaton Népdalkör

 

A Kék Balaton Népdalkörnek jelenleg 25 beírt és egyben aktív tagja van. Korábban az Arácsi Népházban heti egy próbát tartottak, jelenleg a Közösségi Ház termében próbálnak.

A városban egyetlen olyan önkéntes közösség, amely alapítástól kezdve napjainkig folyamatosan működik.
A maga műfajában a dalkör példátlan eredményeket ért el, szerepléseik nagyon sikeresek. Arany minősítésűek, megkapták az Arany Páva díjat, és a Kiváló dalkör elismerő oklevelet. A klub tagja a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetségnek.

A Dalkör feladatául tűzte ki, szűkebb hazánk a Balaton és a Bakony népdalainak megőrzését, továbbadását a fiatalok részére. Napjainkra már bővült a repertoár rábaközi, bükkaljai, somogyi népdalokkal, de szívesen énekelünk Kodály Zoltán, Barsi Ernő és Békefi Antal feldolgozásokat, karácsonyi dalokat és különböző énekeket.

Videó a népdalkör fellépéséről.

Néhány példa a szerepléseikre: különböző kiállítás megnyitók, balatonfüredi rendezvények rendszeres szereplői. Balatoni dalosok találkozója, Vass Lajos népzenei verseny, Egyházzenei találkozó, Szent Iván éj Arácson, Lovasi napok, Lovasi szüret és borheti rendezvények folyamatos szereplői, hogy a teljesség igénye nélkül csak a fontosabbakat említsük.
Rendszeresen szerepelnek a Szívkórházban a betegek előtt is. Abbáziában a Gesztenye-ünnepen két alkalommal léptek fel, de énekeltek Balatonakaliban az Idősek napján, a füredi Lakótelepi napon, templomi rendezvényeken, borszentelésen.

Művészeti vezető: Bónyai Mária

Kék Balaton Nyugdíjas Klub és Népdalkör
Klubfoglalkozások: minden héten hétfőn és szerdán 14:00-17:00 óráig a Közösségi Házban.
Dalkör próba: minden hétfőn 15:00-16:00 óráig a Közösségi Ház 103-as szobájában.
Művészeti vezető: Bónyai Mária
Elérhetőség: +36 (20) 965-5721