Irodalmi játszóház

dsc 0761

A Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. jóvoltából különleges irodalmi túra résztvevői lehettek március 13-án az általános iskolások. 

A Jókai Mór Emlékházban szervezett irodalmi játszóházban az alsósoknak írófejedelmünk életéből és munkáiból összeállított kérdésekre kellett választ találniuk az emblematikus épületben kiállított relikviák és berendezési tárgyak között. Szobáról szobára járva keresték a válaszokat, fejtették meg a találós kérdéseket, majd a közelgő nemzeti ünnephez kapcsolódóan közösen elszavalták Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét.

 {gallery}irodalmijatszohaz{/gallery}

A vetélkedő után drámapedagógiai foglalkozást tartottak az épület pincéjében, melynek témája Jókai Mór: A cigánybáró c. novellája alapján készült Szaffi c. mese volt. A történetet csoportfoglalkozás keretében dolgozták fel. A feladatok segítségével játszva fejlesztették szókincsüket, memóriájukat, valamint fogalmazási képességüket.
A felsős tanulók eközben a Városi Helytörténeti Gyűjteményben a reformkorral és Füred korabeli mindennapjaival, a reformkori színházzal és kulturális élettel ismerkedtek. A játékos helyismereti vetélkedő után a Helytörténeti Gyűjtemény díszletei között még egy rögtönzött előadást is bemutattak, majd izgalmas feladatok várták őket a Jókai Mór Emlékházban.
Csoportvezetők: Péti Krisztina, Tóth Györgyi, Tarnai Katalin, Székely Gabriella, Sövény Fruzsina, Sabján Zsolt.