Füredi arcélek – Reinfart Ferenc

arcelslider

2012. március 29. csütörtök 17 óra

Városi Múzeum, Pálóczy terem

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket a

Füredi arcélek

című rendezvénysorozat következő programjára.

Szeretnénk bemutatni, közel hozni Önökhöz azokat a jeles balatonfüredi személyiségeket, akik maradandóan alakították városunk életét, arculatát. Meghitt beszélgetések keretében nem csupán életútjuk főbb állomásait, munkásságuk fontos területeit ismerhetjük meg, hanem kedvenc verseiket, zeneműveiket is hallhatjuk.

Vendégünk lesz Reinfart Ferenc ny. okleveles gépészmérnök. Balatonfüreden született, általános iskolai tanulmányait is itt végezte. Budapesten, a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett, majd az időközben Gödöllőre költözött Agrártudományi Egye-
tem gépészmérnöki karán szerzett diplomát 1957-ben. Első munkahelye a Veszprém megyei Gépállomások Igazgatóságán volt, de szíve visszahúzta Füredre. 1958 szeptemberétől a Balatonfüredi Hajógyárban dolgozott. Negyedszázadon át hűséges maradt a település életében meghatározó szerepet betöltő gyárhoz. 24 évig különböző beosztásokban a Tervezőirodán, egy évig pedig művezetőként végezte munkáját, ami egyben a hobbyja is volt. Közben ipari tanulókat tanított és a budapesti Bánki Donát Gépipari Technikum kihelyezett esti tagozatának oktatója volt. És magát is képezte, elvégezte a kétéves hajós szakmérnöki tanfolyamot.
1982-ben vált meg a hajógyártól, a Csopak Tája Mgtsz pécselyi vasüzemének lett a vezetője. Az üzem Kft-vé alakulásától az igazgatói teendőket látta el nyugdíjazásáig, 1994-ig.
Ifjúkorától szenvedélyévé vált a labdarúgás és természetesen a vitorlázás.
Feleségét, a 2. sz. Óvoda ma már nyugdíjas vezetőjét szintén sokan ismerik és tisztelik városunkban. Három gyermekük és három unokájuk sok örömöt visz az életükbe.
Reinfart Ferenc kétszer is kiérdemelte a Kiváló Dolgozó kitüntetést, többszörös újítóként pedig Ezüst Koszorús elismerést kapott.

Beszélgetőtársa Szerencse Ferenc ny. hajógyári üzemvezető, aki vendégünk munkatársa volt a Tervezőirodán s ma is barátja.

Kérjük, fogadják el meghívásunkat, legyenek vendégeink Önök is a Városi Múzeumban!

 

a Városi Múzeum munkatársai