Filmpiknik és Könyv-Bor-Jazz Fesztivál

Szeptember 3-5. között közel negyven magyar filmet vetítenek majd az első Veszprém-Balaton Filmpikniken. Veszprémben és Balatonfüreden az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti meg a közönség, lesznek szabadtéri vetítések és közönségtalálkozók. A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál révén koncertek és borbemutatók is várják az érdeklődőket.

A hangulatos szabadtéri és városi színhelyekkel a szervezők szeretnének izgalmas közeget teremteni, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson.

Két tévéfilm, nyolc nagyjátékfilm, hét dokumentumfilm, négy kisjátékfilm, hat magyar film klasszikus, hét animációs film és egy gyermekfilm válogatás alkotja a szeptember 3-5. között rendezendő Veszprém-Balaton Filmpiknik programját.

Veszprémben a Hangvillában, az Expresszóban és a Várban, Balatonfüreden pedig a Balaton moziban és a Tagore sétányon lesznek vetítések.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik társrendezvénye a Könyv-Bor-Jazz, melynek keretében a Vaszary Galéria kertjében két napig egymást váltják majd a koncertek és a borbemutatók.
A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál részletes programja itt.

Muszatics Péter programigazgató bejelentette, hogy szeptember 3-án 16 órakor a Piedone nyomában című film vetítésével veszi kezdetét a Filmpiknik, a rendezvény hivatalos nyitófilmje pedig aznap este 19.30-kor a Valan lesz. A kínálatba több, a Balatonhoz kapcsolódó filmalkotás is szerepel, így az idei év legjobb magyar filmjei mellett a Tagore sétányon láthatja majd a közönség A pogány Madonna című klasszikust, amely után Bujtor István feleségével és fiával beszélget Till Attila.

– Az Európa Kulturális Fővárosa program első, már a Balatont is érintő eseménye a Filmpiknik. Ennek a könnyed, nyárvégi eseménynek komoly szerepet szánunk, hiszen szeretnénk, ha a film, mint művészeti ág újra rátalálna Veszprémre és a Balatonra. A filmes szakma már közel 30 éve nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. Úgy érezzük, hogy a város és a Balaton atmoszférája ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek, hogy együtt dolgozhatunk ezen a remek eseményen a Nemzeti Filmintézettel – fogalmazott Can Togay, az EKF művészeti és kreatív igazgatója.

BALATONFÜREDI VETÍTÉSEK

Szeptember 3. csütörtök

Balaton Mozi
16.00 Szép csendben
17.45 Egy másik életben
20.00 FOMO
22.00 Guerilla

Szeptember 4. péntek

Balaton Mozi
10.00 János vitéz
15.45 Katonazene
18.30 Animációs filmek
20.45 A létezés eufóriája
22.45 A báró visszatér

Tagore sétány
20.00 Pogány Madonna

Szeptember 5. szombat

Balaton Mozi
14.00 Lili
16.00 Apró mesék
18.45 Valan
21.00 Vad erdők, vad bércek

Tagore sétány
19.30 Akik maradtak