Találkozások

2022-08-15 17:00 - 2022-08-18 17:00

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének szabadtéri installációs projektje.

A Találkozások projekt célja a kortárs magyar képző, ipar- és fotóművészet kiemelkedő alkotóinak munkáiból összeállított reprezentatív szabadtéri kiállítás megvalósítása, amely a Veszprém – Balaton – Európa kulturális fővárosa 2023-ban rendezvénysorozathoz is kapcsolódva, a megjelölt helyszíneken, egy interaktív bemutató keretében, a művészet eszközeivel és erejével intézményi keretek beiktatása nélkül, akár szabadidős programként képes előhívni a műélvezet katartikus élményét.

A Találkozások szabadtéri installációja, a MAOE által eddig szervezett monumentális kiállítások anyagából, több mint kétezer alkotást vonultat fel, digitális print formájában. A köztéren elhelyezett nagyméretű mobil kocka oldalait a kiállított művekből összeállított kollázsok borítják. A műalkotások a kockák belsejében láthatók, az érdeklődők szabadon lapozgathatnak az egyes dobozokban található alkotások között.
A kiállított anyag sajátossága a művek stílus és technikabeli sokfélesége, a kompozíciók íve a hagyományostól egészen a legújabb szemléletű és megoldású alkotásokig terjed.

 

Related upcoming events