Emléktábla avatás

2019-10-05 11:00 - 12:00
Tagore sétány
Address: Balatonfüred, Tagore sétány

Eötvös Loránd a gyakorlati geofizika atyja halálának centenáriuma alkalmából állít közösen emléket Balatonfüred önkormányzata, a Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Geofizikusok Egyesülete.
150 évvel ezelőtt alapították Magyarország első tudományos kutatóintézetét, a Magyar Királyi Földtani Intézetet, hazánk földtani kutatásainak fellegvárát, és éppen 100 éve veszítette el a világ tudományos elitje báró Eötvös Lorándot. Az évfordulók emlékére a Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Geofizikusok Egyesülete közös Vándorgyűlést szervez, október 3–5. között, Balatonfüreden, melynek keretében, a Nobel-díjasok kertjében emlékfát ültetnek és márványtáblát helyeznek el.

A Blaha Lujza emlékpadja mellett elhelyezett emléktáblánál köszöntőt mond: dr. Bóka István polgármester, beszédet mond: Zelei Gábor, a Magyar Geofizikusok Egyesülete elnöke.

Közreműködnek: Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai és Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara (Vezényel: Hégely Ákos karmester)

 

Related upcoming events

  • 2022-11-27 10:00 - 2022-11-27 13:00

    Kávéházi hangulat és gábli – felolvasás, némi zene, és több fogásos menü Krúdy Gyula modorában. Ráérős ízlelgetés és iszogatás a kétségkívül az egyik leginkább szerethető magyar író szellemiségében.

    Jegyvásárlás itt.