BalatONkoncertek Füreden

A Tagore sétány előtti vízfelületen felállított víziszínpadon rendezik meg az ingyenes zenei fesztivált, amelyen fellép többiek között Caramel, a Honeybeast és az Ocho Macho. A rendezvény térben és időben is egybe esik a Borhetekkel. Augusztus 20-án, a látványos tűzijáték előtt is lesz koncert, a Magashegyi Underground zenél majd a víziszínpadon, amely mindössze pár méternyire áll majd a parttól.

Balatonföldvár helyett Füreden lesz a BalatONkoncert-sorozat idei utolsó állomása, mivel a tó alacsony vízállása miatt déli parton lehetetlen küldetés volna megrendezni az ingyenes minifesztivál programját.
– Ha Földváron maradtunk volna, akkor a színpad jó 130 méternyire lett volna a parttól. Az előző, balatonfűzfői bulin ugyan már rengetegen nézték a vízből a koncerteket, de ott még fele ennyi se lett volna a távolság, és senkitől sem várhatjuk el, hogy negyedóráig sétáljon be a vízbe a színpadig – mondta Lénárt Attila, a BalatONkoncert főszervezője.

Balatonfüreden, a Tagore sétány előtt horgonyoz le augusztus 18–21. között az ingyenes fesztiválnak otthont adó víziszínpad, amely a Borhetek programját színesíti.
– Nagy örömmel fogadjuk a BalatONkoncert víziszínpadját ismét a Tagore sétányon, ahol ezúttal közvetlenül a borfalu mellett horgonyoz majd, és rengeteg érdekes programmal színesíti a rendezvényünket. Ugyanakkor nemcsak a nagyszínpados fellépők miatt érdemes ellátogatni Balatonfüredre augusztus harmadik hetében, hiszen rengeteg saját műsorral is igyekszünk kedveskedni a borkultúra iránt érdeklődők számára – mondta el Kositzky Anett, a Füredkult igazgatója.
A fesztivál keretében augusztus 18-án, csütörtökön kora este az Ocho Macho áll színpadra, majd nyolc órától a Honeybeast játszik. Pénteken a Dirty Slippers nyitja a show-t, majd este Caramel és zenekara pörgeti fel a hangulatot. Augusztus 20-án, szombaton a ManGoRise kezd koraeste, majd a Magashegyi Underground nyom várhatóan fergeteges bulit 8 órai kezdettel, amelyet látványos tűzijáték követ. Vasárnap délután 4-től az Alma együttes szórakoztatja a családosokat, majd az Intermezzo kellemes jazzmuzsikája búcsúztatja az idei rendezvénysorozatot 18.30-as kezdéssel.

Szinte testközelből lehet élvezni a műsort, hiszen maga a színpad mindössze 6–7 méternyire áll majd a parttól. Aki pedig még közelebb szeretne kerülni kedvenceihez, az akár a basckstage-be is bekerülhet, ha részt vesz a rendezvény főtámogatója, a Szerencsejáték Zrt. „Legyen szerencséd a sztárokhoz!” elnevezésű játékának keretében egy Facebook-poszt megosztásáért cserébe elnyerheti a lehetőséget, hogy közös képet készítsen magáról kedvenceivel.
A játékról és a rendezvényről további részletek a BalatONkoncert-sorozat Facebook-oldalán olvashatók.

Részletes program itt.