Átadták a város kulturális díját

Törőné Horváth Ilona művelődésszervező vehette át idén a Balatonfüred kultúrájáért kitüntetést. A Magyar Kultúra Napját a koronavírus-járvány miatt ezúttal szűk körben ünnepelte a város.

A város képviselő-testületének döntése értelmében a Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést Törőné Horváth Ilona kapta, akinek az elismerést Bóka István polgármester adta át.

Törőné Horváth Ilona 25 éve dolgozik Balatonfüreden a kulturális és közművelődési területen. 1995-ben a Városi Könyvtárban kezdte munkáját. 1997-től az Aranyhíd Kulturális Szolgáltató Intézet munkatársaként tevékenykedett. 2003-tól a Városi Művelődési Központban helyezkedett el, majd 2006-tól az Arácsi Népház és a Kisfaludy Galéria megbecsült tagjaként dolgozott. 2013 óta a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. közművelődési munkatársa.

Nemcsak közösségeket tart össze, de közösségeket is teremt. A körülötte dolgozó alapítványok, művészeti csoportok munkáját rendületlenül segíti. Az Arácsért Alapítvány, az Életmód Klub, az Örökségünk Hímző Műhely, a Múzsa Egyesület, Balatonfüred Város Vegyeskara, a Zsidó Kiválóságok Háza valamennyien csak a legnagyobb elismerés hangján beszélnek Ilona építő munkájáról – így a laudáció.

Rendszeresen szervez programokat az óvodásoktól kezdve egészen a nyugdíjas korosztályig.
Tapasztalt túraszervező, aki sok-sok füredi gyermekkel szerettette már meg a természetet, az egészséges tömegsportot. A Jókai bablevesfőző verseny lelkes szervezője és egyben háziasszonya is.
Magas szintű szervezőkészsége, munkavégzése mellett kiemelkedő a lelkesedése és energikussága. A vele kapcsolatban lévők jellemzése szerint: mindenkire odafigyel és segít, öröm vele együtt gondolkodni, mindig lehet rá számítani. A kultúra területén dolgozókat folyamatosan motiválja, ezáltal szakmába vetett hitüket is erősíti – hangzott el a laudációban.

A Füred TV készített a díjazottal riportot.