Anna Fesztivál – Prímások, opera, utcabál

Cigányprímások versenye, a Magyar Állami Operaház műsorai, kórusok koncertje, operagála és az elmaradhatatlan szívhalászat – íme, az Anna-fesztivál kínálata. Az elmúlt évek alatt színes kínálatával önálló arculatot kialakító fesztivál július 26-01. között újra élettel tölti meg a várost. A Gyógy téri nagyszínpadon a legjobb prímások zenélnek, világhírű operák részletei csendülnek fel a legszakavatottabbak előadásában, a lányok pedig kihalászhatják a Balatonból a szerelmük nevét.

Az egész hét az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. A július 31-én, szombaton rendezendő bál előtt tematikus városnéző sétákon lehet megismerkedni a bálhoz köthető történetekkel, anekdotákkal.

Krúdy Gyula novellája alapján, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük, idén is kifut a hajó fedélzetén a szép lányokkal. A szívhalászat romantikáját Novák Péter énekes, zeneszerző, színész, koreográfus celebrálja majd.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon a legjobb cigányprímások adnak koncertet. Itt lesz a hagyományos Operagála, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Carmen, Hunyadi László és Strauss Denevérje előtt egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren.

Az Anna-bál alternatívájaként idén is lesz utcabál a város történelmi negyedében. Könnyed elegancia, táncparkett és koncert a Blaha utcában. Teraszok, minőségi gasztro-kínálat és laza szórakozás a báltól pár lépésnyire.

A hagyományos báli menet bevonulása után fél kilenckor a szervezők kiürítik az utcát és megkezdődik a kulissza átalakítása. Látványos díszítés és utcabútorok fogadják majd a vendégeket, akik este kilenc órától érkezhetnek az utcabálra.

A romantikusabb alkatok az Anna-bál estéjén az Anna-báli szépek mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok díszes fogatain sétakocsikázhatnak Balatonfüred belvárosában.

A július 26-augusztus 1. között zajló Anna-fesztivál részletes programja itt.