A meghökkentés bemutatója

A kaposvári Csiky Gergely Színház díszévadának egyik húzóelőadása lesz az amerikai modern dráma egyik üdvöskéjének, a Tony-díjas Joe DiPietro-nak az Ügyes kis hazugságok című darabja. Az egyfelvonásos mű bemutatóját az Anna Grand Hotel dísztermében rendezik augusztus 8-án, este nyolc órakor.

Az Ügyes kis hazugságok a ma emberéről szól. Éljük az életünket, tesszük a dolgunkat, közben keressük a szeretetet, a szerelmet. Amikor úgy érezzük, hogy biztosak vagyunk az érzelmeinkben, akkor megállapodunk. Ahogy ezt Bill (Hüse Csaba) mondja: „Egy jó házasság, az megy a maga útján. Éppen ez a lényege, nem? Hogy minden menjen a megszokott kerékvágásban és az ember ebben végül megnyugvást talál.”

Egyszerű és szép lenne, ha így lenne. De akkor jönnek a hétköznapok. A rossz gondolatok. (Akkor most már így marad majd minden? Vége az izgalmas életnek? A megismerésnek, felfedezésnek, a szerelemnek?)
Billy és Jane fiatalok és sikeresek. Kislányuk született, az üzlet hasít, minden nyugodt. Csakhogy Billy beleszeret a fiatal edzőjébe. A férfi szülei ismerik a fiukat, és észreveszik a problémát, úgy döntenek, cselekedni fognak. Áthívják a fiatalokat egy kávéra, hogy addig fordítsanak a történeten, ameddig még lehet. Csakhogy ez így egy banális sztori. És reménytelen is. Mit tudna megváltoztatni egy beszélgetés?
Ekkor jön a csavar, amitől felbolydul mindenki, és kikerül abból a komfortzónából, amelyben szép nyugodtan, és néha kicsit hamisan éli az életét.

– Szalma Tamás, a rendező régi barátom, ez most sokat segített a próbák közben. A darab ugyanis nagyon nehéz. Úgy kell mélyre menni, hogy közben folyamatosan nevetsz és nevettetsz. A szereplők azért küzdenek, hogy ne essen darabokra az életük. Keresik a kompromisszumokat, a folytatás útját. Erre számíthatnak a bemutató előadás nézői. Egy emberi történet tárul majd a szemük elé rengeteg szeretettel, féltékenységgel és féltéssel, sok-sok humorral – így Kéri Kitty, az előadás egyik főszereplője.

Rendező: Szalma Tamás
Szereposztás:
ALICE: Kéri Kitty mv.
BILL: Hüse Csaba
JANE: Szvetnyik Kata
BILLY: Mészáros Tibor