A Nagy Háborúnak vége van!

View Calendar
2018-11-10 17:00 - 20:00
Kisfaludy Galéria
Address: Balatonfüred, Kisfaludy utca

Az egykori balatonfüredi járás I. világháborús emlékeiből álló, új elemekkel aktualizált kiállítás megnyitója.

Minden egész eltörött… – A Nagy Háború emlékei című tanulmánykötet bemutatója, majd Szarka László, Kerényi Éva,
Katona Csaba, Szőcs Zoltán Oszkár és Molnár Tibor történészek előadása.

További programok

 • 2018-11-19 17:00 - 2018-11-19 19:00

  Hárs Gábor Egy túlélő naplója című kötet bemutatója.

  “Ez a könyv a túlélésről szól. A háború borzalmainak és a béke nehéz évtizedeinek túléléséről. A sors szeszélyeiről, amely egyeseknek megadta, másoktól megtagadta a túlélés esélyét.
  Ez a könyv emléket állít apámnak, nagyapámnak és más rokonaimnak, akiket a háború poklában ártatlanul elpusztítottak sok millió sorstársukkal együtt. Anyámnak, nagyanyámnak és más rokonaimnak, akik a legkegyetlenebb időket túlélték.
  Ajánlom könyvemet testvéreimnek, akiknek már csak elbeszélésekből kellett megismerniük a gyilkos vészkorszakot. Gyermekeinknek és unokáinknak, akiknek reményeim szerint soha nem kell átélniük, amit szüleiknek, nagyszüleiknek és dédszüleiknek.
  Ajánlom könyvemet továbbá mindazoknak a jóérzésű embereknek, akik egy család történetén keresztül szeretnék megismerni sokat szenvedett hazánk történelmének egy időszakát.” – Hárs Gábor.

 • 2018-11-21 18:00 - 2018-11-21 20:00

  A Hamvas Béla Asztaltársaság vendége Jelenits István Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, Széchenyi-díjas piarista szerzetes, teológus, író.

  közreműködik: Király Nóra ének és Simon Erzsébet vers.

  (A belépés díjtalan)

 • 2018-11-24 10:00 - 2018-11-25 17:00

  A régió legjobb éttermei és borászatai egy helyen.

  Balatonfüred első gasztronómiai fesztiválja elsősorban a vadételekről szól, a Pannon Gasztronómiai Akadémiának köszönhetően tíz kiváló vidéki étteremtől kóstolhatunk, akik a Rizling Generáció által kiválasztott legizgalmasabb borokhoz illeszkedve készítik el kreatív ételeiket.

  Akik lefőznek minket a lábunkról: Sparhelt Bistro, Kistücsök Étterem, Márga Bisztró, Paletta Bisztró, Söptei Étterem, Neked Főztem, A Konyhám, Kalóz Bisztró, Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem.

  Program:

  November 24. szombat

  10.00 Óriásbábos utcaszínház - vásári jellegű mutatványos előadás, élőzenés felvonulással, kikiáltóval
  12.00 Füred Dixieland Band koncert
  16.00 Holló muzsikások: Borlegendák - Élő, színpadi koncertműsor
  18.00-19.20 Waldeck koncert
  20.00-21.20 Deladap koncert

  November 25. vasárnap

  10.00 A gólyalábas mutatványos kompánia - látványos utcai felvonulás, vásári komédia
  13.00-14.20 Budapest Bár koncert
  16.00 Huzella Péter verses, zenés, bordalos műsora

  Jegyárak:

  Szombati belépő: 3500 forint, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 forint.
  Vasárnapi belépő: 3000 forint, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 forint.

  Jegyvásárlás itt.

  A kedvezményes füredi jegy megvásárlására csak személyesen van lehetőség, az alábbi címeken:
  Vaszary Galéria (Honvéd utca 2-4.)
  Kisfaludy Galéria (Kisfaludy utca 1.)
  Balatonfüredi Turisztikai Egyesület – Tourinform iroda ( Blaha Lujza u. 5)

  A napijeggyel lehet belépni a fűtött rendezvénysátrakba, vele jár egy kóstolópohár, valamint tartalmazza a színpadi rendezvények illetve a koncertek megtekintését.
  A meghívott éttermek vadételei 1000-2000 forint közötti áron vásárolhatók meg, a borbárban pedig a választott ételhez passzoló bort kaphatjuk a poharunkba!

  6 év alatt a belépés ingyenes.

  Ahelyett, hogy napokig járnánk a Balaton környékét, most egy helyen élvezhetjük az évről-évre legjobbnak választott Balaton környéki helyek kínálatát, találkozhatunk és megismerkedhetünk a séfekkel, és egy-két helyi cukrászdával is. Az édesszájúakról a Karolina kávéház csapata és a Péklány gondoskodik majd.
  A MOL Nagyon Balaton szervezői minőségi zenét hoznak a fesztiválra, így a belépőjegy megvásárlása után - amely füredi lakosoknak kedvezményes áron érhető el lakcímkártya bemutatásával a Tourinform irodában - nincs más dolgunk, mint a bejáratnál kezünkbe kapott kóstolópohárral nekivágjunk a gasztronómiai túrának.

  Szombaton 10-22 míg vasárnap 10-17 óra között látogatható a gasztronómiai fesztivál.

   

 • 2018-11-24 18:00 - 2018-11-24 20:00

  Tom Lumen kalandos életében az állandóságot sokáig csak a gitár jelentette. Eddigi pályafutása során több műfajban is otthon érezte magát, és számos produkcióban vett részt.
  A jazz világától különböző pop és rock formációkig vándorolt. Amikor megismerte a fingerstyle műfajt, minden addigi elképzelése megváltozott a hangszerről. Évekig gyakorolt, zenét írt és készült arra, hogy másokkal is megoszthassa az érzést, amit e stílusban született dalok és azok eljátszása nyújtanak számára. Műsorában saját dalok valamint különböző feldolgozások (The Beatles, Tommy Emmanuel, Billy Idol és Queen) hallhatók.

  A koncertre a belépés ingyenes.

   

 • 2018-11-25 13:00 - 2018-11-25 14:30

  A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt.

  A Füred Gastro fesztiválon fellépő zenekar Behumi Dórival, Keleti Andrással, Kiss Tiborral és Mező Misivel érkezik Balatonfüredre.

  A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Visszanyúlnak az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmeznek újra – megteremtve ezzel az új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

  A zenekar már tíz éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a magyar dalkincsből. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel, amelyek a füredi koncerten is elhangoznak majd.

  A zenekar alapítóját, Farkas Róbertet a Besh o dromból, a Romano Dromból és a Kistehén tánczenekarból ismerheti a közönség. A 100 Tagú Cigányzenekar prímásaként kezdte pályafutását, de számos műfajban otthonosan mozog. 5 éves volt, amikor először került a kezébe hegedű.

  A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
  Örömzene nyitott füleknek!

  A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

  Énekesek: A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

  Énekesek: Behumi Dóri, Keleti András, Kiss Tibor és Mező Misi.

   

 • 2018-11-30 17:00 - 2018-11-30 19:00

  TUDOlvasMÁNYOK Könyvklub keretében Pázmány József előadása Barabási Albert László a közelmúltban megjelent KÉPLET című könyvéről

  A belépés ingyenes.